Het Team van Klaar Mee – Loop Mee

Jolanda Huiting

Ik ben Jolanda en ben 48 jaar, woon in Alkmaar met mijn dochter Merel. Wandelen was het enige wat nog ging na mijn borstkanker en alle behandelingen daarna. Zes jaar geleden ben ik in mijn eentje begonnen met wandelen en na 1 jaar leek het me leuk om dat samen te doen met anderen, en ben ik met de wandel club Klaar Mee – Loop Mee op maandag morgen. Al snel kwam er een dinsdag avond wandeling bij en ook zaterdag morgen vanuit de Alkenhorst.  Vandaag de dag wandelen wij ook vanuit de Mare Nostrum, de Rekere en de Rietschoot op de website kun je zien hoe laat en waar we starten. Ik had nooit gedacht dat er zoveel wandelaars mee kwamen doen. En de vriendschappen die in de vijf jaar zijn ontstaan zijn geweldig om te zien! Erg trots ben ik ook op alle vrijwilligers die zich week in week uit inzetten om met de groepen te wandelen! Wandel ook eens met ons mee, je zal er geen spijt van krijgen!

Bernadette

Ik ben Bernadette en wil me graag even voorstellen. In 2015 ging mijn dochter samenwonen en ben ik een nieuwe hobby gaan zoeken. Ik werd erop geattendeerd dat Jolanda Huiting bij ons in de buurt een wandelgroepje wilde starten met buurtbewoners (Klaar Mee – Loop Mee u wel bekend). Dat was voor mij niet moeilijk, ik woon immers twee straten verderop. Vanaf de tweede week dat Jolanda is gestart met wandelen, loop ik al mee. Op verzoek van Jolanda wandel ik nu de dinsdagavond (5 tot 7 km) samen met Maaike van Vegten. Als er animo is voor een langere wandeling dan wordt deze begeleid door Maaike (10km). U bent van harte welkom om het een keer te proberen (start 19.00 uur De Alkenhorst). Tot gauw!

Marga Jacobs

Ik ben Marga en ben gaan wandelen omdat ik nieuwe heupen kreeg. Tot mijn operatie liep ik 3 keer per week 10 km hard. Ik ben begonnen met een keer met mijn buurvrouw mee wandelen op een zaterdag. Toen gingen wij naar Egmond aan Zee en dat vond ik zo leuk dat ik ben blijven hangen. Voor mij was het tempo aan de langzame kant en daardoor is de expres groep ontstaan. Ik ben wandelbegeleider geworden en is er eigenlijk een clubje in een club ontstaan. Door de naam expres dacht men in het begin dat ik hard liep en daardoor liep ik eerst geregeld in mijn eentje. Nu heeft men ontdekt dat ik wel wat sneller wandel, maar zeker niet hard, en is er een clubje van zo’n 6 mensen dat heel geregeld met mij mee wandelt. Voor mij is het wandelen een gezonde verslaving geworden, en ik wil deze verslaving graag delen met anderen!

Wally Admiraal

Ik ben Wally en zo’n 3 jaar geleden ben ik op de dinsdagavond voor het eerst mee gaan wandelen. Er werd een wandeling voor singels georganiseerd en omdat mijn relatie net stuk gelopen was, ging ik meewandelen. Ik was weer op zoek naar een nieuw liefje en merkte dat het op mijn leeftijd niet meeviel om deze te vinden. Vandaar de singles wandeling. In diezelfde periode stopte ik ook met werken, dus was op zoek naar structuur en sociale contacten. Omdat ik ook wat overgewicht had, was wandelen een goed middel om alles te combineren en dus ging ik ook overdag wandelen. Inmiddels mijn nieuwe liefje ontmoet en we wandelen nu vaak met z’n tweeën. Ik val als wandelbegeleider in bij ziek en zeer, en zo af en toe lopen we ook samen mee met Klaar Mee – Loop Mee. Het wandelen geeft verbinding met mensen, is gezond en sociaal. Dat vind ik de kracht van Klaar Mee – Loop Mee.